Suggeriments, trucs o sorpreses (243)

Cuina

Aquesta setmana passada una amiga meva, la Teresa de Ripoll, va compartir un consell molt i molt pràctic amb mi. Ella fa les millors truites de patata que us podeu imaginar i les fa setmanalment per a uns amics excursionistes. No cal dir que les truites són immenses i sempre ha estat una enigma per a tots nosaltres com gira la truita. Ara ja ho sabem. Si fa una truita dins d’una paella de 22 cm, n’agafa una altra de 24 i gira la truita, evitant així que rellisqui del plat. ¿No és genial? ¡Gràcies Teresa!

Ja que estem parlant de cuina, vull explicar-vos una manera deliciosa de fer el gaspatxo. Utilitzeu la mateixa quantitat de tomàquets com de síndria. Afegiu el que teniu costum d’utilitzar: ceba, una mica d’all, pebrot, cogombre (per cert, per que no repeteixi, peleu-lo tira sí i tira no —consell donat per un pagès de tota la vida—), etc. La síndria conté molt de líquid i no cal posar-hi aigua. A mi m’agrada molt fer servir espècies i hi poso curri, pebre, sal d’api i qualsevol altre que us vingui de gust. I el últim consell de cuina: com que a l’estiu tots sempre anem mancats de temps, podeu fer unes quantes truites de patates per avançat. Una manera de fer-ho és fent el sofregit de patata i ceba, i una vegada fet, deixeu-ho refredar i poseu-lo dins de tuppers. A sobre poseu els ous batuts amb una mica de llet i barregeu-ho tot. Després remeneu-ho bé amb el sofregit i congeleu-lo. La nit abans de fer-lo servir deixeu-lo descongelar a la nevera i el dia següent tindreu una truita deliciosa.

Neteja

¿Heu tingut problemes alguna vegada a l’hora de netejar l’aigüera d’acer inoxidable? Aquí us donaré unes idees. Fregant amb un tros de patata crua i deixant actuar uns minuts per després esbandir i passar un drap suau és una bona manera. Es pot posar suc de llimona a sobre d’una esponja i fregar-hi la pica. Una mica de llevat en pols, com Royal, posat a sobre d’una esponja amb aigua i fregar donarà uns magnífics resultats. El bicarbonat també funciona. Poseu dues cullerades de bicarbonat amb una cullera d’aigua. Feu una pasta i apliqueu-la amb una esponja humida i esbandiu-lo bé amb la mateixa esponja. Finalment passeu un drap suau. També podeu utilitzar vinagre blanc.

Salut

Aquí teniu uns consells per evitar el mal alè. Podeu mastegar unes plantes aromàtiques, com el julivert o la menta després dels àpats. Mastegant uns grans de cafè després dels menjar facilitarà la eliminació d’olor de ceba i all. Esbandiu-vos la boca amb una barreja de llimona i aigua després dels àpats per tal d’eliminar els bacteris. Barrejar un got d’aigua freda amb bicarbonat i esbandir-se la boca també ajuda. També podeu mastegar clau, llavors de coriandre i anís estrellat. 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*